Hozzávalók 4 személyre:
- 15-20 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg krumpli
- 30 dkg tarhonya (lehetőleg jó fajta házi)
- két-három teáskanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika (ha van)
- só ízlés szerint
A füstölt szalonnát apróra vágjuk és kisütjük a zsírját. Rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a krumplit, alaposan összekeverjük és rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk és felöntjük kb. két liter vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a tarhonyát. Készre főzzük. Ezután levesszük a tűzről és megvárjuk, hogy a tarhonya jól magába szívja a levet (ettől lesz "kemény"). Ezután fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Róza Tanya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése