Sütőtökös keksz
Hozzávalók 4
főre
40
dkg megsütött sütőtök
(nyersen
kb.1 kg-os kicsi
sütőtök)
20
dkg kristálycukor
25
dkg vaj
1
tojás
20
dkg liszt
20
dkg graham liszt
10
dkg dió
10
dkg csokoládé
20
dkg zabpehely (apró
szemű)
2
kk szódabikarbóna
2 kk fahéj
Elkészítés
A
cukrot és a puha vajat a tojással összekeverjük. A sütőben megsütött sütőtököt mixerrel
pépesítjük, azt is hozzáadjuk.
A
liszteket külön összekeverjük az apóra vágott dióval és csokoládéval, a
zabpehellyel, illetve a fűszerekkel.
A
lisztes keveréket jól összeforgatjuk a sütőtökös vajjal, hogy kézzel formálható
legyen.
Diónyi
darabokat gömbölyítünk a kezünkkel, majd ellapítva sütőpapírral bélelt tepsibe
sorakoztatjuk.
Lehet
közel tenni egymáshoz, de ne érjenek össze, mert kicsit azért megnőnek.
Addig
sütjük 175°C-os sütőben, míg az alja pirulni nem kezd.
Nem próbáltam még ki, de jónak tűnik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése